Köszöntjük Önöket a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ honlapján!

Árajánlat kérése és jegyrendelés

Tisztelt Vendégeink! A közvetlen jegyrendelés technikai okok miatt nem működik rendeltetésszerűen! Kérjük, hogy rendelését közvetlenül e-mail-ben a vigado@vigadokft.hu címre küldje el részünkre! Megértésüket köszönjük!

Hírlevél felíratkozás

Amennyiben rendszeresen szeretne értesülni rendezvényeinkről, híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

A STEINWAY ZONGORA

     A Steinway & Sons zongorák minden egyes darabja eredeti, művészi konstrukció, mely a kiemelkedően magas színvonalú anyagok felhasználásával nyolcvan százalékban kézimunkával készül. A Steinway zongorakészítés története jóval több, mint másfél évszázadot ölel fel azóta, hogy 1836-ban egy német asztalosmester és zongorakészítő, Heinrich Engelhard Steinweg seeseni otthonának konyhájában elkészíti első zongoráját.

     Az első Steinway & Sons vállalat New Yorkban alapult 1853-ban, miután Heinrich Engelhard Steinweg családjával az Amerikai Egyesült Államokba vándorolt és nevét Henry E. Steinway-re változtatta. A Steinway & Sons1866-ban nyitja meg az első Steinway Hall-t New York 14. utcájában, azóta a cég mintegy 120 szabadalommal rendelkezik. Az első európai zongoraüzlet Angliában, Londonban létesül 1875-ben, majd gyárat alapítottak Hamburgban, telephelyet létesítettek Berlinben. 1923-ban új Steinway gyár létesült a hamburgi Ronderbargban, amely az 1943-as világháborús bombatámadás miatt működésképtelenné vált. Minden nehézség ellenére a lerombolt gyár egy része újjáépült. A Steinway & Sons a nyolcvanas évek közepén már Steinway Musical Properties, Inc. néven működik tovább. A Steinway 1995-ben egyesül a Selmer céggel. Sorra alapulnak a világ számos pontján a leányvállalatok, így Japánban, Kínában is. 2000-ben a Steinway & Sons a németországi saját házak számát háromra bővíti azáltal, hogy átveszi a Karl Lang kereskedőházat, amelyet 2001-től már Steinway-Haus Münchennek neveznek. A Steinway & Sons Zongoragyár a háború óta nem képviseltette magát Magyarországon. Hatvan évvel a világháború után kaptunk lehetőséget arra, hogy hazánkban is létrejöhessen egy kizárólagos, önálló képviselet.

    
     Városunkban az ötlet Burzuk Valériától és a Lions Clubtól származik, hogy a Vigadó Dísztermének hangversenyterem jellegét egy igazi hangversenyzongorával kellene teljessé tenni. Nemsokára kezdetét vette a „Zongorát a városnak” kezdetű adománygyűjtő akció. Ennek során a Lions Club tagjai több hónapos gyűjtőmunkával közadakozás keretében közel három és fél millió forint adományt gyűjtöttek össze. Ezzel párhuzamosan, városunk szülötte és díszpolgára Mocsári Károly kezdte el felkutatni a megfelelő zongorát. Az első pillanattól Steinway zongoráról volt szó, mivel e kicsi teremben ennek a patinás gyárnak a zongorái tudnak megfelelő hangzást biztosítani egy kisebb méretű zongorán is. Amikor Károly rátalált a szakszerűen felújított new yorki 1926-os gyártású O-modellre, már tudta, hogy ez az amire igazán érdemes áldozni. Az ekkor rendelkezésre álló összeget az önkormányzat kiegészítette és ekkor került a város birtokában lévő Steinway zongora a Vigadó Dísztermébe.

Monor, Vigadó Nonprofit Kft.
Mini és Ovis Tekerő
| Rendezvények

Mini és Ovis Tekerő

Felhívás és jelentkezési lap

Pincezene Fesztivál
| Rendezvények

Pincezene Fesztivál

Május 31-ig várjuk a jelentkezéseket a Monori Pincezene Fesztiválra!

képmozaikok

galéria megtekintése
Monor Városi Gyereknap Borvidékek Hétvégéje - 2013.06.8-9.Adventi kiállítás - 2010. adventKeresztes Ildikó és Popper Péter előadói estje - 2009.02.27.Az év leghosszabb napján az év legnagyobb koncertje - 2012.06.24.
Monor címere
Irodai ügyfélfogadás

(Jegyértékesítés, terembérlet, időpont-egyeztetés, szakmai információk ügyében, kérjük irodai ügyfélfogadás alatt keresse munkatársainkat! Az irodai ügyfélfogadás után, csoportjaink működési ideje alatt csak ügyeletet biztosítunk. Megértésüket köszönjük!)
All copy right © 2022 Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.