Köszöntjük Önöket a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ honlapján! Kellemes böngészést kívánunk, kérjük, osszák meg ismerőseikkel új oldalunkat!

Árajánlat kérése és jegyrendelés

Tisztelt Vendégeink! A közvetlen jegyrendelés technikai okok miatt nem működik rendeltetésszerűen! Kérjük, hogy rendelését közvetlenül e-mail-ben a vigado@vigadokft.hu címre küldje el részünkre! Megértésüket köszönjük!

Hírlevél felíratkozás

Amennyiben rendszeresen szeretne értesülni rendezvényeinkről, híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikerrel zárult a Borvidékek Hétvégéje

Az idén ötödik alkalommal megrendezett monori esemény az évek során Pest megye egyik legszínvonalasabb borfesztiváljává érett. A közel 1000 pincét számláló pincefaluban a hazai borvidékekről érkező vendég borászatok kínálták legjobb boraikat. Olyan országosan ismert nevek érkeztek idén is Monorra, mint például a villányi Bock pince, a Laposa Birtok vagy a Bodri Pincészet.

A délelőtti megnyitó - melyre Monor város felújított központjában került sor -, ismét érdekes színfoltja volt a nap eseményeinek. A vendégváró fúvószenekari fogadtatás, majd a borrendek díszruhás felvonulása is vonzotta az érdeklődőket. Az ország szinte minden megyéjéből Monorra látogató vendégeket Zsombok László, városunk polgármestere köszöntötte, majd sor került a város borának átadására és a Monor Környéki Strázsa Borrend ünnepélyes tagavatására is.

A pincék között kora délutántól összművészeti fesztivál vette kezdetét: a remek borok mellé helyi és környékbeli népzenészeket, néptáncosokat, régi mesterségek bemutatóit, népi játékokat szerveztek. Ezen a napon valóban minden korosztály megtalálhatta a neki megfelelő szórakozást és sokan találkoztak a monori pincék különös lakójával Bor Ivóval is!

A szervezők idén először igazi rendezvényközponttá alakították a tavaly felújított Szent Orbán teret. A pincefalu központi helyén felállított színpadon egész nap programokkal fogadták az ide látogatókat. A helyi és környékbeli zenekarok és tánccsoportok bemutatkozását követően két igazán színvonalas élő koncert várta az érdeklődőket. Előbb az idén 15 éves Vivat Bacchus énekegyüttes előadását élvezhették a nézők a hangulatos téren, majd a Borvidékek Hétvégéje zárásaként a hazai fesztiválszezon egyik nagy kedvence a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekar lépett színpadra. A PASO kiváló hangulatú koncertje után a zenekar tagjai is dicsérték a monori közönséget, akik az eső ellenére is kitartóan énekeltek és táncoltak a kialakult fesztiválhangulatban.

A rendezvény nem jöhetett volna létre a helyi pincetulajdonosok önzetlen segítsége, Monor Város Önkormányzatának támogatása valamint a szervezők több hetes kitartó munkája nélkül.

Ismét több ezren választották szórakozásul a monori pincék közötti kirándulást és biztosan nem bánták meg! Idén is sokan voltak, akik első alkalommal jártak a monori pincefaluban, velük együtt egyre többen mondják: jövőre, veletek, ugyanitt!

A rendezvényen készült képeket folyamatosan töltjük fel városunk hivatalos facebook oldalára, az alábbi linkre kattintva nézhetik meg őket: Borvidékek Hétvégéje.

Monor, Vigadó Nonprofit Kft.
Ajándékozzon belépőjegyet
| Hírek

Ajándékozzon belépőjegyet

Lepje meg szeretteit belépőjeggyel februári magyarnóta estünkre!

Kötelező a szájmaszk viselése
| Hírek

Kötelező a szájmaszk viselése

képmozaikok

galéria megtekintése
Pest Megye Szimfonikus Zenekara - 2009.03.18.Adventi gyertyagyújtások - 2012.12.N. Sebestyén Kata kiállítása - 2013.01.Monor Városi Gyereknap Időutazás - a MERLOT Társulat bemutatkozó előadása - 2009.03.07.
Monor címere
Irodai ügyfélfogadás

(Jegyértékesítés, terembérlet, időpont-egyeztetés, szakmai információk ügyében, kérjük irodai ügyfélfogadás alatt keresse munkatársainkat! Az irodai ügyfélfogadás után, csoportjaink működési ideje alatt csak ügyeletet biztosítunk. Megértésüket köszönjük!)
All copy right © 2021 Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.