Köszöntjük Önöket a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ honlapján!

Árajánlat kérése és jegyrendelés

Tisztelt Vendégeink! A közvetlen jegyrendelés technikai okok miatt nem működik rendeltetésszerűen! Kérjük, hogy rendelését közvetlenül e-mail-ben a vigado@vigadokft.hu címre küldje el részünkre! Megértésüket köszönjük!

Hírlevél felíratkozás

Amennyiben rendszeresen szeretne értesülni rendezvényeinkről, híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Városunkról

Monor közel 18 ezer lakosú Pest megyei város, kistérségi központ. A 4-s főút mellett, a Ferihegyi repülőtértől 20 km távolságra található.A főváros közelsége nagyban befolyásolja mindennapjainkat. A kiváló közlekedés lehetőséget ad arra, hogy az itt élők élvezzék a közeli világváros minden szolgáltatását, kínálatát, ugyanakkor otthonaikban csendes, nyugodt környezetben pihenhessenek. A könnyen elérhető munkahelyek, a jól képzett munkaerő, az utóbbi években megerősödött helyi kis és középvállalkozások hatására a foglalkoztatottság sokkal jobb az országos átlagnál. A közelben épülő M0 körgyűrű, a teljes közmű ellátottság új lehetőségeket kínál a telephelyet kereső vállalkozásoknak.

Jól működő bölcsőde, óvodák, általános és középiskolák, zeneiskolák, nyelviskolák biztosítják a közel négyezer fiatal nevelését, oktatását. Sportlétesítményeink a labdajátékoktól a küzdősportágakon át az úszásig lehetőséget nyújtnak a testmozgásra, a versenyszerű sportolásra. Sportegyesületeink tagjai sikeresen szerepelnek a különböző bajnokságokban. 1995-ben elnyertük a kosárlabda városa kitüntető címet.

A városi piac, a kiskereskedések, a diszkontáruházak kínálatában mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő portékát.

A Strázsahegy lankáin a szőlők, a pincék között jelentős a szőlőtermesztés, a borászkodás, lehetőséget teremtve a fizetés kiegészítésre, a tartalmas közösségi életre, a hagyományok ápolására. Mindezt helyi Gazdakör és Borrend segíti, szervezi. A strázsahegyi pincefaluban ritkaságszámba menően közel 1000 pince található. 2009. tavaszán adták át az Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvényt, mely tematikáját tekintve a hazai szőlészetet, borászatot, illetve a helyi értékeket és hagyományokat hivatott bemutatni. A tanösvény gyalogosan egész évben járható. A kiindulópontok autóval is megközelíthetők.

Városunk honlapja bemutatja mindazt, amit (900 éves) városunk múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatban érdekesnek, fontosnak tartunk. Igyekszünk lehetőséget biztosítani a könnyebb ügyintézésre, tájékoztatást kívánunk adni a közérdeklődésre számot tartó eseményekről, döntésekről. A fórum módot ad a kérdések felvetésére, és természetesen az ötletek megismertetésére is. Hogy milyen a város, hogy milyen az emberek közötti kapcsolat, az csak rajtunk múlik. Ezeken az oldalakon is lehetőségünk van arra, hogy bizonyítsuk, a Monoron élők törekednek arra, hogy jó közösségben, kultúrált környezetben éljenek.Megjelenés ideje: 2012 máj. 29.

Az Echo Televízió legszebb magyar települést kereste. Panorámakép településünk mindennapjairól.

 

Monor, Vigadó Nonprofit Kft.
Monori Pincezene Fesztivál
| Rendezvények

Monori Pincezene Fesztivál

A négy legjobb jelentkező mutathatja meg magát és esélyes a 150.000 forint értékű Közönségdíjra!

Borvidékek Hétvégéje
| Rendezvények

Borvidékek Hétvégéje

Június 9-én és 10-én újra Borvidékek Hétvégéje Monoron, az ezer pince városában!

képmozaikok

galéria megtekintése
Adventi kiállítás - 2011.12.Adventi kiállítás - 2011.12.Hans Sachs: Komédiák - 2014.01.Kolompos koncert és kézműves foglalkozás - 2010.03.31.Játékos tudomány kiállítás - 2008.11.15.
Monor címere
Irodai ügyfélfogadás

(Jegyértékesítés, terembérlet, időpont-egyeztetés, szakmai információk ügyében, kérjük irodai ügyfélfogadás alatt keresse munkatársainkat! Az irodai ügyfélfogadás után, csoportjaink működési ideje alatt csak ügyeletet biztosítunk. Megértésüket köszönjük!)
All copy right © 2023 Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.