Köszöntjük Önöket a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ honlapján!

Árajánlat kérése és jegyrendelés

Tisztelt Vendégeink! A közvetlen jegyrendelés technikai okok miatt nem működik rendeltetésszerűen! Kérjük, hogy rendelését közvetlenül e-mail-ben a vigado@vigadokft.hu címre küldje el részünkre! Megértésüket köszönjük!

Hírlevél felíratkozás

Amennyiben rendszeresen szeretne értesülni rendezvényeinkről, híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Referenciák

Vigadó - Kulturális és Civil központ
2015

Rólunk mondták - a nálunk járt művészek és közönségünk véleménye a Vigadóról és Monorról

Rólunk mondták - a nálunk járt művészek és közönségünk véleményét olvashatja a Vigadóról és Monorról, ide kattintva: vigadokft.hu/index.php

Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének tisztújító küldöttgyűlése és workshop

A monori Vigadóban tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége

A legnagyobb taglétszámú magyar önkormányzati érdekvédelmi szervezet, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a 2014-es önkormányzati választásokat követően 2015. április 9-én tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Monoron a Vigadó Kulturális és Civil Központban. A küldöttek megválasztották a következő ötéves időszakra a TÖOSZ elnökségét és tisztségviselőit. A küldöttek megvitatták a TÖOSZ elvárásait és kezdeményezéseit az átalakuló önkormányzati rendszerrel kapcsolatban. A szövetség legfőbb döntéshozó tanácskozásán hangsúlyos téma volt a polgármesteri javadalmazás kérdése, mellyel kapcsolatban a TÖOSZ közleményt adott ki. A küldöttgyűlés megválasztotta a TÖOSZ elnökét. A TÖOSZ elnöke egyhangú szavazással ismét Schmidt Jenő, Tab város polgármestere lett.

A küldöttgyűléssel egy időben került sor a MANORKA projekt nemzetközi konferenciájára. A nagy érdeklődés nem csupán a járásokkal kapcsolatos önkormányzati vonatkozás miatt jelentkezett, hanem egyéb, az önkormányzatok számára fontos ügyeket is tárgyalt a nemzetközi platform, hiszen a TÖOSZ legfőbb döntéshozó szerve, a küldöttgyűlés is ülésezett. A monori plenáris ülésen felszólalt többek között Tove Skarstein, a Norvég Királyság magyarországi nagykövete is magyar kormányzati vezetők és norvég szakértő mellett.

A küldöttgyűlést követően megtartott szakmai workshopon megalakult a TÖOSZ közigazgatási szakmai szekciójának szervező bizottsága is, amely – ahogy dr. Steiner Erika TÖOSZ főtitkár-helyettes, a Járási Munkacsomag szakmai koordinátora elmondta – egyrészt a TÖOSZ véleményező, kezdeményező munkájának szakmai megalapozását hivatott segíteni, másrészt pedig fontos támogatást tud majd nyújtani a járási hivatalok, az önkormányzatok és a közigazgatási szakma részére is.

   

   2014

Borvidékek Hétvégéje rendezvény előkészítése, szervezése és teljeskörő lebonyolítása a Monor Környéki Strázsa Borrend megbízásából

Borvidékek Hétvégéje - www.borvidekekhetvegeje.hu/ 

Jól sikerült. Sokak szerint még jobban, mint az előző két alkalommal. Mert beváltak a tapasztalatok alapján történt változtatások, népszerűek lettek az újítások, ugyanakkor megmaradt az igazán bensőséges pincefalui hangulat, ”az 1000 pince ezernyi élményével”.

Jó ötlet volt a felújított városközpontba helyezni az idei rendezvény megnyitóját. Ünnepi hangulatot teremtett a 74 díszruhás – a 21 vendég borrendet is képviselő – lovag színpompás felvonulása főutcánkon, a szigetszentmártoni fúvószenekar kíséretével. Így azok figyelmét is sikerült felhívni nem mindennapi eseményünkre, akik kevésbé ismerték eddig borrendünk tevékenységét. Itt bárki láthatta – a pesterzsébeti tagozatból érkező Bodó János ünnepélyes felvétele kapcsán –, hogy milyen egy borrendi lovaggá avatás szertartása, az alapszabálynak, a Strázsa-hegy legendájának és a leteendő eskünek az ismertetésével. A főtéri színpadon a Noé-hegyi- és a Kelet-Balatoni Borrend borkirálynőjét is láthattuk.

Itt értesülhettünk hivatalosan az újabb remek idei programbővítő újítás, a Monori Bortárs Filmfesztivál eredményéről. A Monor Környéki Strázsa Borrend, a Monori Hegyessy Lions Club és a KultPince, valamint városunk Önkormányzatának támogatásával meghirdetett pályázatnak a rangját Sára Sándor Kossuth-díjas filmrendezőnk fővédnöksége is jelezte. Koltai Róbert – a népszerű Jászai Mari-díjas és Érdemes művész színész-rendező – zsűrielnökként elmondta, hogy mióta nem „gyári” módon készült, hanem saját névvel vállalt, igényesebb borok léteznek, azóta becsüli ezeket. Most is – társaival – elsősorban a bor élményéről kellett dönteniük. Csatlakozott ehhez a véleményhez zsűritagként Azurák Csaba (a TV2 ismert műsorvezetője, aki a móri borrend tagja), Miklós Csabi (móri borász) és Nyulasi Gábriel István (az Ihatóbb Magyarországért Egyesület elnöke). E versenyt a somlói borvidékről szóló „Minden hajnalban” című film nyerte. Második lett a pestiek „Borok bora” című alkotása, a harmadik pedig a Káli medencében született „Szebb mint Toscana”, a legendás Liszkay Misi bácsi szakértelmével. A KultPincében délután mind a hármat meg is lehetett tekinteni. A pénz- és tárgydíjakon kívül a Strázsa Borrend különdíja volt a 30 palackos borválogatás a Monori Pincefaluból. A Közönségdíjat (10 fős borkóstolást a KultPincében) – facebook-szavazás alapján – a „Jégvirágtól-Borvirágig” című pályamű kapta. A spicces-vicces „Fröccstúra” alkotóit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jutalmazta. A díjaknál is fontosabb volt viszont, hogy az ideutazó vendégek, országosan ismert személyiségek elvitték rendezvényünk hírét az ország számos pontjára, hogy egész nap itt forgatott a „Hazahúzó” című tv-műsor stábja, és hogy (a helyi médián kívül) – nem először – itt volt a TV2 is. Új színfoltként üdvözölhettük a Magyar Posta mobil Bélyegtörténeti Kiállítását és pincefalui alkalmi bélyegzését.

13 borvidék 22 (köztük pl. badacsonyi, egri, somlói, szekszárdi, tokaji, villányi) pincészete kínálta (a helyiek mellett) saját borait. Újként jelent meg közöttük a budafoki Soós István Borászati Szakközépiskola kiállítása. Hagyományosan nagy sikere volt a gasztronómiai kínálatnak, és az árusok legkülönfélébb termékei is kelendőek voltak. A ragyogó napsütésben térképes keresőjáték, játszótér, zenekarok, táncegyüttesek színes kavalkádja biztosított minden korosztálynak változatos szórakozási lehetőséget. Este pedig érdeklődéssel várt kiemelkedő esemény volt Péterffy András „Gyöngyöt az embernek” című (/a Monor Pincefalut bemutató) filmjének a premierje, a KultPincében.

Hanzelik Andreától – a Vigadó Kulturális és Civil Központ ügyvezető igazgatójától – mint programszervezőtől is érdeklődtünk, hogyan összegezné tapasztalatait. Ő elmondta, hogy a legnagyobb anyagi támogatást a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának pályázatán sikerült elnyerni e rendezvényhez. De a Borrend, a polgárőrök, a rendőrök, a KÖVÁL, az önkéntesek (köztük középiskolai közmunkások), az egész város összefogása szükséges volt a sikeres lebonyolításhoz. Hálásak lehetünk a pincetulajdonosoknak – emelte ki –, akik ellenszolgáltatás nélkül nyitották meg pincéiket más pincészetek számára is. A gazdák szerint még soha ennyien nem voltak fenn a Pincefaluban. Reggeltől másnap hajnalig fokozatosan cserélődtek a látogatók. Többen nyilatkoztak úgy, hogy azért szeretnek idejönni, mert itt több ezer ember esetén sincs tömegérzet, a pincék, a füves területek lehetőséget adnak a hűsölésre, egyéni félrevonulásra, pihenésre is. A borászatok most már agitáció nélkül, szívesen jönnek ide, mert országosan is jó az esemény híre. Bevált, hogy az eddigi két helyszín helyett most csak az Orbán tér körzetére, és egy napra szervezték az eseményeket. A kisvonat is így kiszámíthatóbban, folyamatosan tudott közlekedni a vendégekkel, félóránként.

Sajnálatos az a szerencsétlen baleset, ami egy belülről korhadt faág váratlan leszakadásával két fiatalnak múló horzsolást illetve zúzódást okozott. Annál is inkább, mert többszöri hosszú és részletes balesetvédelmi vizsgálatok előzték meg e rendezvényt, és előtte több elöregedett fát is kivágtak. Kár, hogy az elektronikus sajtóban azonnal csak ez a híradás jelent meg, sokszínű, egyre nívósabb rendezvényünkről.

Amikor főterünkön reggel – városvezetésünk nevében – Zsombok László üdvözölte a megnyitó érdeklődőit, elmondta, hogy a „Jégvirágtól-Borvirágig” rendezvvényünkre már minden jegy elkelt. Felelevenítette, hogy gyermekkora óta milyen emlékek fűzik hegynek nevezett kedves szőlődombunkhoz. Idézte Hamvas Béla gondolatát is, miszerint a bornépek aranykori, idillikus hagyományban élnek. A hangulat a Strázsán – június 7-én – már Monoron is efelé közelített.

Bolcsó Gusztáv

TÁMOP 1.1.4. projektzáró rendezvény

    

"Szép meghalni a hazáért, virtust tenni a nemzetért" címmel megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről

     

A rendezvényről készült képek megtekinthetőek az alábbi linkre kattintva: vigadokft.hu/index.php

2013

Magna Cum Laude zenekar koncertje

 
2012

Üllői Mozgáskorlátozottak Egyesülete TÁMOP pályázat projektzáró rendezvénye

Üllői Mozgáskorlátozottak Egyesülete - ume.civilkozpont.hu/index.php

Balázs Pali Zenés Randevú televíziós felvétel

Televíziós ajánló: www.youtube.com/watch


Monor integrált városközpont-fejlesztése című KMOP


2011

Bölcsödefejlesztés Monor városában című KMOP pályázat projektnyitó rendezvénye


Sajtótájékoztató a Monor integrált városközpont-fejlesztése című KMOP pályázatról


2010

Monor Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának átadása


Nagycsaládosok Országos Egyesülete Közép-magyarországi régió Családi nap


Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület szakmai nap

Pátria Takarékszövetkezet évzáró ügyféltalálkozó

Pátria Takarékszövetkezet - www.patriatakarek.hu/patriatakarek/hu.html

2009

JazzEmber címmel Péterffy András portréfilmjének forgatása Pleszkán Frigyes életéről

Részletek a filmből: www.youtube.com/watch

    

Földfém Kft. jubileumi rendezvény

Volánbusz Zrt. évértékelő és jubiláló kollégák köszöntése

Volánbusz Zrt. - www.volanbusz.hu/

2008

Pest Megyei Ki Mit tud?

Pest Megye támogatásával létrejött tehetségkutató versenysorozat tervezése, szervezése és teljeskörű lebonyolítása. A két év alatt közel 2000 pest megyei fiatal mutatta meg tehetségét a televízió élő adásában.

       
2007

Monor város ünnepi megemlékezései

Városi ünnepségek (március 15., augusztus 20., október 23., Magyar Kultúra Napja, Pedagógus-nap, Semmelweis-nap, Idősek világnapja, városi karácsony) szervezése és teljeskörő lebonyolítása

       

Könnyű- és komolyzenei koncertek, előadások, gyermekműsorok szervezése

Könnyű- és komolyzenei koncertek, előadások, gyermekműsorok szervezése

               

Lakodalmak szervezése és lebonyolítása. Kérje egyedi ajánlatunkat!


Napközis tábor
| Rendezvények

Napközis tábor

Július 10. és 14. között a Művelődési Házban

Dumaszínház júniusban
| Rendezvények

Dumaszínház júniusban

A Szomszédnéni Produkciós Iroda estje "Nem azért mondom" címmel

képmozaikok

galéria megtekintése
Városi ünnepség - 2009.10.23.Jófej pelyhekNépzenei- és Néptánc Találkozó - 2011.09.17.Művészeti napközis táborVárosi karácsony
Monor címere
Irodai ügyfélfogadás

(Jegyértékesítés, terembérlet, időpont-egyeztetés, szakmai információk ügyében, kérjük irodai ügyfélfogadás alatt keresse munkatársainkat! Az irodai ügyfélfogadás után, csoportjaink működési ideje alatt csak ügyeletet biztosítunk. Megértésüket köszönjük!)
All copy right © 2023 Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.