Köszöntjük Önöket a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ megújult honlapján! Kellemes böngészést kívánunk, kérjük, osszák meg ismerőseikkel új oldalunkat!

Árajánlat kérése és jegyrendelés

Tisztelt Vendégeink! A közvetlen jegyrendelés technikai okok miatt nem működik rendeltetésszerűen! Kérjük, hogy rendelését közvetlenül e-mail-ben a vigado@vigadokft.hu címre küldje el részünkre! Megértésüket köszönjük!

Hírlevél felíratkozás

Amennyiben rendszeresen szeretne értesülni rendezvényeinkről, híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

A STEINWAY ZONGORA

     A Steinway & Sons zongorák minden egyes darabja eredeti, művészi konstrukció, mely a kiemelkedően magas színvonalú anyagok felhasználásával nyolcvan százalékban kézimunkával készül. A Steinway zongorakészítés története jóval több, mint másfél évszázadot ölel fel azóta, hogy 1836-ban egy német asztalosmester és zongorakészítő, Heinrich Engelhard Steinweg seeseni otthonának konyhájában elkészíti első zongoráját.

     Az első Steinway & Sons vállalat New Yorkban alapult 1853-ban, miután Heinrich Engelhard Steinweg családjával az Amerikai Egyesült Államokba vándorolt és nevét Henry E. Steinway-re változtatta. A Steinway & Sons1866-ban nyitja meg az első Steinway Hall-t New York 14. utcájában, azóta a cég mintegy 120 szabadalommal rendelkezik. Az első európai zongoraüzlet Angliában, Londonban létesül 1875-ben, majd gyárat alapítottak Hamburgban, telephelyet létesítettek Berlinben. 1923-ban új Steinway gyár létesült a hamburgi Ronderbargban, amely az 1943-as világháborús bombatámadás miatt működésképtelenné vált. Minden nehézség ellenére a lerombolt gyár egy része újjáépült. A Steinway & Sons a nyolcvanas évek közepén már Steinway Musical Properties, Inc. néven működik tovább. A Steinway 1995-ben egyesül a Selmer céggel. Sorra alapulnak a világ számos pontján a leányvállalatok, így Japánban, Kínában is. 2000-ben a Steinway & Sons a németországi saját házak számát háromra bővíti azáltal, hogy átveszi a Karl Lang kereskedőházat, amelyet 2001-től már Steinway-Haus Münchennek neveznek. A Steinway & Sons Zongoragyár a háború óta nem képviseltette magát Magyarországon. Hatvan évvel a világháború után kaptunk lehetőséget arra, hogy hazánkban is létrejöhessen egy kizárólagos, önálló képviselet.

    
     Városunkban az ötlet Burzuk Valériától és a Lions Clubtól származik, hogy a Vigadó Dísztermének hangversenyterem jellegét egy igazi hangversenyzongorával kellene teljessé tenni. Nemsokára kezdetét vette a „Zongorát a városnak” kezdetű adománygyűjtő akció. Ennek során a Lions Club tagjai több hónapos gyűjtőmunkával közadakozás keretében közel három és fél millió forint adományt gyűjtöttek össze. Ezzel párhuzamosan, városunk szülötte és díszpolgára Mocsári Károly kezdte el felkutatni a megfelelő zongorát. Az első pillanattól Steinway zongoráról volt szó, mivel e kicsi teremben ennek a patinás gyárnak a zongorái tudnak megfelelő hangzást biztosítani egy kisebb méretű zongorán is. Amikor Károly rátalált a szakszerűen felújított new yorki 1926-os gyártású O-modellre, már tudta, hogy ez az amire igazán érdemes áldozni. Az ekkor rendelkezésre álló összeget az önkormányzat kiegészítette és ekkor került a város birtokában lévő Steinway zongora a Vigadó Dísztermébe.

Monor, Vigadó Nonprofit Kft.
Tájékoztatás
| Hírek

Tájékoztatás

A Kormány 3/2021. (I. 8.) rendelete értelmében február 1-ig érvényben maradnak a Vigadó Nonprofit Kft. működését is meghatározó korlátozó intézkedések.

Városi rendezvényterv 2021
| Hírek

Városi rendezvényterv 2021

A Vigadó Kulturális és Civil Központ idén is elkészíti városunk éves programjainak tervezetét. Bízunk benne, hogy újra lehetőség lesz nyilvánosan látogatható programok, rendezvények szervezésére!

képmozaikok

galéria megtekintése
VigadóMonor Városi Gyereknap Koncert advent idején - 2012.12.14.Városi karácsony - 2011.12.17.Pokoli és angyali történetek Vujity Tvrtkoval - 2013.11.08.
Monor címere
Irodai ügyfélfogadás

(Jegyértékesítés, terembérlet, időpont-egyeztetés, szakmai információk ügyében, kérjük irodai ügyfélfogadás alatt keresse munkatársainkat! Az irodai ügyfélfogadás után, csoportjaink működési ideje alatt csak ügyeletet biztosítunk. Megértésüket köszönjük!)
All copy right © 2021 Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.